Voor 10.00 uur besteld, vandaag op locatie

Grondverf

Zonder goede basis geen goed eindresultaat. Grondverf zorgt voor een optimale hechting tussen de ondergrond en de eindlaag.

Grondverven worden ook wel ‘primer’ genoemd en zijn onmisbaar voor een vakman zoals jij.

Producten 1-12 van 23

Pagina
Sorteer op
Herbol Zenit Grund
Niet op voorraad
Brantho Korrux 3 in 1
Vista Boscalit Aqua Isoleergrond
Vistapox Hechtprimer AEH - set
Sudwest Acryl All-Grund Spray
Sikkens Cetol BL Natural Mat
Sikkens Rubbol BL Endurance Primer
Sikkens Redox AC Multi Primer RAL 9001
Sikkens Redox BL Forte
Sikkens Redox AK Primer
Sikkens Rubbol Primer Extra

Producten 1-12 van 23

Pagina
Sorteer op

Sikkens Grondverf

Zonder goede voorbereiding geen strak eindresultaat. Als professionele schilder weet je natuurlijk dat goede grondverf onmisbaar is voor je project. Voor iedere ondergrond is er een grondverf die daarbij past en het beste eindresultaat geeft.

Grondverf voor hout zorgt voor een goede vulling en dekking. Maar ook de hechting van de lak wordt beïnvloed door het wel of niet gebruiken van de juiste grondverf.

Grondverf voor metaal en kunststof, ook wel primer genoemd is corrossiewerend, verbetert de hechting en zorgt voor een mooie laagdikteopbouw.Gebruik jij een primer of een grondverf? En wat is nu eigenlijk het verschil tussen een grondverf en een primer? Bijna niets! Er zit weinig verschil tussen grondverf en primer. Beide producten zijn voorbehandelingsproducten om een betere hechting te creëren met de laklaag.
Grondverf heeft grovere bestanddelen en een meer open structuur dan de eindlak. Op deze manier krijg je een goede vulling, uitstekende hechting en een strak eindresultaat. Primer heeft, naast deze eigenschappen, soms ook nog extra bestanddelen voor een betere bescherming tegen bijvoorbeeld roest of UV-stralen.

De termen primer en grondverf worden veel door elkaar en naast elkaar gebruikt. Zeker ook omdat het Engelse woord voor grondverf primer is. Heb je een grondverf die voor meerdere ondergronden geschikt is dan noemen we deze een multi-primer.
Bedrijven zoals Sikkens die wereldwijd verf leveren noemen hun grondverf zoals Rubbol Primer of Rubbol BL Primer juist primer omdat primer als woord universeel te gebruiken is.

Zoals je net hebt gelezen is er bijna geen verschil tussen grondverf of grondlak en primer. Tussen verf en grondverf zit wel degelijk verschil. Grondverf is ontwikkeld om te zorgen voor een optimale hechting. Verf die je over de grondverf aan brengt is juist ontwikkeld om te beschermen en te verfraaien. Grondverf, grondlak of primer gebruik je dus om de eindlaag optimaal tot zijn recht te laten komen in kleur, duurzaamheid en glans.

Grondverf is de basis van je verfsysteem. Het vormt de hechting tussen de ondergrond en de eindlaag. Grondverf of primer zorgt ervoor dat de ondergrond strak en egaal is, kan ervoor zorgen dat er bijvoorbeeld geen inhoudsstoffen of roest in de eindlaag voorkomen en maken moeilijk schilderbare ondergronden klaar om af te werken met lak.

Grondverf droogt snel en is in de regel goedkoper dan een aflak. Hierdoor sla je dus twee vliegen in één klap. Je verbetert enerzijds je verfsysteem door de juiste grondverf aan te brengen en anderzijds zorg je ervoor dat je duurdere aflak niet in de ondergrond trekt.

Hierdoor blijft het eindresultaat langer mooi en zijn onderhoudswerkzaamheden minder vaak nodig.

Nee, grondverf is echt ontwikkeld om de hechting tussen de ondergrond en de eindlaag te verbeteren. De open structuur van grondverf biedt geen duurzame bescherming van de ondergrond. In de meeste gevallen kan de grondverf een paar maanden tot een jaar overstaan voordat de eindlaag wordt aangebracht. Zo kun je nog net op de mooie dagen in het najaar het hout beschermen tegen vocht in het najaar en de winter. Zodra het weer dan weer stabiel en zacht is kun je het schilderproject weer oppakken voor de eindlaag.

Wat je project ook is, er is altijd een Sikkens grondverf die bij je ondergrond past. Kies voor de vertrouwde Rubbol BL Primer of Rubbol BL Rezisto Primer bij binnenschilderwerk. De Sikkens Rubbol Primer of Rubbol Primer Plus voor je buitenschilderprojecten en bijvoorbeeld de sneldrogende Rubbol BL Isoprimer om vervelende vlekken te isoleren. Gebruik je liever een multiprimer? Kies dan voor de Redox Multiprimer.

Sikkens grondverf kopen doe je het liefste rechtstreeks bij de fabrikant. Koop Sikkens Grondverf bij het Sikkens Center bij jou in de buurt of online op sikkenscenter.nl. Je haalt eenvoudig je bestelling op aan de balie of in de 24-uurs-kluis of laat deze bezorgen op kantoor, de werkplaats of rechtstreeks op je project.
Twijfel je over welke Sikkens grondverf het beste bij jouw verfproject past of heb je andere verfvragen? Neem dan contact op met de verfspecialisten van Sikkens Center. Zij helpen je graag!

!Sikkens grondverf bestellen